Google+
pavlech architekti Café Noël mala byť útulná kaviarnička v štýle urban space. Koncom roku 2014 sme spracovali štúdiu interiéru, ale počas spracovania realizačného projektu sa klient rozhodol projekt pozastaviť.

café Noël, Viedeň

Autor Ing.arch. Marek Pavlech, Ing.arch. Michal Paulišin
Spoluautor Laura Dräxler
Miesto Viedeň, Rakúsko
Úžitková plocha 85 m2
Realizácia - štúdia
Charakter rekonštrukcia interiéru
  • 2014
  • Interiér
  • Ing.arch. Marek Pavlech, Ing.arch. Michal Paulišin
  • Viedeň, Rakúsko

Café Noël mala byť útulná kaviarnička v štýle urban space. Koncom roku 2014 sme spracovali štúdiu interiéru, ale počas spracovania realizačného projektu sa klient rozhodol projekt pozastaviť. 

Dispozične sme nedostatok potrebným priestorov vyriešili tak, že sme pridali drevenú predsadenú stenu. Za drevenou stenou, ktorá tvorí zároveň optickú clonu toaliet sme umiestnili nové wc. Nad chodbičkou a toaletou vznikol priestor pre uloženie sezónneho terasového mobiliáru. Na povrchovú preglejku sme navrhli umiestniť logo kaviarne vytvorené machovým grafitom. Dominantným prvkom celého interiéru je prirodzene bar, ktorý je tvorený čiernym popisovateľným kubusom s vnútornými červenými časťami. Počet a poloha miest na sedenie sa odvíja od polohy okien. Okná majú nízky parapet, v ktorom sa dá pohodlne sedieť. Napravo od vstupu sme vytvorili malé pódium, ktoré počas akcie vedia využívať hudobníci, alebo stand-up herci...