Google+
pavlech architekti Zadaním interiérovej štúdie bolo dispozičné riešenie a návh interiéru štvorizbového bytu pre mladý manželský pár, ktorý sa nachádza v polyfunkčnom komplexe CityPark v Ružinove, v Bratislave.

Interiér štvorizbového bytu v CityPark

Autor Ing.arch. Marek Pavlech, Ing.arch. Mária Rakúsová
Spoluautor
Miesto CityPark Ružinov
Úžitková plocha 110m2
Realizácia 2019
Charakter návrh interiéru
  • 2018
  • Interiér
  • Ing.arch. Marek Pavlech, Ing.arch. Mária Rakúsová
  • CityPark Ružinov

Zadaním interiérovej štúdie bolo dispozičné riešenie a návh interiéru štvorizbového bytu pre mladý manželský pár. Klienti sa pohybujú vo svete medzinárodnej diplomacie a v návrhu im bola blízka svieža moderná elegancia v kombináciách dreva a bielej farby. V štúdii sa spracovali vstupné priestory, obývací priestor s kuchyňou a jedálňou, spálňa a pracovňa.

V predsieni uvádza do priestoru dynamicky pôsobiaca zostava s botníkom a drevenou lavicou. Lavica v tmavom dreve tvorí horizontálu zasahujúcu do hmoty bielej skrine, stena za lavicou je v tmavej omietke, čo dodáva priestoru plasticitu. Nezabudlo sa ani na veľké zrkadlo, ktoré je umiestnené oproti botníku a osadené v drevenom ráme. Osvetlenie vstupných priestorov je bodové, zapustené v podhľade.

Priestor kuchyne sa zväčšil a lepšie sprístupnil odstránením priečky a presahujúceho podhľadu. Tento zásah umožnil aj lepšie dispozičné riešenie a prevádzku priestoru. Obytný priestor sme uzatvorili pridaním zásuvných dverí s puzdrom umiestneným za drevenou knižnicovou zostavou. Na mieru navrhnutá knižnica spolu s moderným krištáľovým lustrom dominujú priestoru. Pre knižnicu sme zvolili kombináciu tmavšieho dreva a kameňa, v tomto prípade orech a svetlý mramor. Táto materiálová kombinácia je zopakovaná aj v kuchyni, kde je doplnená bielym lesklým prevedením dvierok.

Spálňa je navrhnutá v jemnom výraze odtieňov bielej a šedej farby v kombinácii s drevom. Na stene za posteľou je použitá reliéfna tapeta s geometrickým vzorom, ktorá priestor zútulňuje. Posteľ s čelom aj nočné stolíky sú zhotovené v tmavom dreve. Stena oproti posteli je celá venovaná šatníkovej zostave v lesklom bielom prevedení s vertikálnymi zafrézovanými madielkami. Vedľa postele pri vstupe do izby je položené veľké stojanové zrkadlo v drevenom ráme.

Interér pracovne je navrhntý s dôrazom na praktickosť a maximálne využitie priestoru. Miestnosť má pomerne dlhú a úzku proporciu s odskočeným pôdorysom. Proporciu miestnosti sme vyvážili farebnou úpravou priečnej steny a odskok pôdorysu lemujeme na mieru navrhnutou knižnicou. Príležitostne sa bude pracovňa využívať aj ako hosťovská izba, pre tento účel bude slúžiť rozkladacia pohovka. Knižnica je v prvej časti v bielom prevedení na výšku celej steny a v troch horných policiach v drevenom prevedení pokračuje nad pohovkou a pracovným stolom. Keďže majitelia často cestujú, na stenu sme umiestnili drevenú vyfrézovanú mapu sveta.