Google+
pavlech architekti Výsledná hmota domu je jednoduchá s pôdorysnými rozmermi 9 a 6,4m. dom je zastrešený pultovou plechovou strechou. dom je zo strany záhrady doplnený o krytú terasu, cez ktorú sa vstupuje do domu.

Rekreačná chata pri Šulianskom jazere

Autor Ing.arch. Marek Pavlech, Ing.arch. Michal Paulišin
Spoluautor Ing. Peter Bodnár
Miesto Vojka nad Dunajom, rekr.obl.: Šulianske jazero
Úžitková plocha 47,35 m2
Realizácia 2017
Charakter novostavba
  • 2015 - 2016
  • Architektúra
  • Ing.arch. Marek Pavlech, Ing.arch. Michal Paulišin
  • Vojka nad Dunajom, rekr.obl.: Šulianske jazero

Vo vojke, v obci vzdialenej 40 km od Bratislavy, sa v rekreačnej oblasti Šulianske jazero nachádza pozemok, ktorý vo všetkých smeroch vyhovuje investorovi a jeho rodine na stavbu malého rekreačného domčeka. Obec  je v tesnej blízkosti Dunaja. Dedinka je dobre prístupná z každej strany. je to kúsok do Bratislavy, ale aj do Dunajskej stredy. nachádza sa tu aj kompa, ktorá spája Vojku s Kyselicou. Pozemok je skoro štvorcový s rozmermi 20m a 14,5m, orientovaný juhozápad a severovýchod. zo severovýchodu je pozemok napojený na obslužnú komunikáciu. Z ostatných strán pozemok susedí s podobnými pozemkami, na ktorých už vyrástli rekreačné domčeky. Investor nás oslovil s jasnou predstavou nielen o zastavanej ploche, či podlažnosti, ale približne aj o dispozícií. Dom sme osadili na pozemku s odstupom od suseného, z juhovýchodnej strany, dva metre. zo severozápadu vznikol odstup 3,5m na parkovanie a pristup k domu. 

Výsledná hmota domu je jednoduchá s pôdorysnými rozmermi 9 a 6,4m. dom je zastrešený pultovou plechovou strechou. dom je zo strany záhrady doplnený o krytú terasu, cez ktorú sa vstupuje do domu. Dom je navrhnutý ako drevostavba so zvýšenou podlahou voči terénu. Zvýšená podlaha a vstup do domu po schodoch, vznikla na základe použitého konštrukčného systému a jeho zakladania, ale aj ako požiadavka, nakoľko táto lokalita je v záplavovej oblasti Dunaja. Dispozícia domu sa delí na dennú a nočnú časť. Vstupuje sa z terasy, čo bola jedna z požiadaviek investora. po vstupe sa ocitneme v pomerne veľkom otvorenom priestore obývačky, jedálne a kuchyne. nočná časť je od dennej oddelená posuvnými dverami. Z malej chodbičky sa dostávame do kúpeľne s wc a do dvoch samostatných izieb. Dom je navrhnutý tak, aby v neprítomnosti rekreantov bol celý zadebnený, je uzavretý systémom posuvných "okeníc".