Prístavba k rodinnému domu

Štúdia Architektonická štúdia prístavby k rodinného domu vychádza z požiadaviek investorov. Štúdia mala vyriešiť kryté parkovanie, dvojgaráž blízko domu. Pred časom sme v predchádzajúcej štúdií riešili (na tomto pozemku) kryté stojisko s vegetačnou pochôdznou strechou. Toto riešenie bolo jednoduchšie, nakoľko dom sa nachádza vo svahu,…

Čo obsahovala premena.

K pomerne podrobnému článku, alebo k chcete blogu, o konverzií vodárne na rodinný dom, ktorý sme uverejnili pred nedávnom,prikladám aj tento kratší.  Vysvetluje, ktoré časti v návrhu odstraňujeme a ktoré dopĺňame. Schéma búraných a nových častí. Z vodárne – rodinný dom. Škica: pavlech architekti Schéma búraných…

Z vodárne rodinný dom

Vodáreň Budova bývalej vodárne sa nachádza na kopci, vedľa (v teréne) zapustených nádrží – vodojemov. V posledných rokoch stratila svoju funkciu. Pôvodne slúžila ako technická, administratívna a čiastočne aj obytná stavba. Súčasný majiteľ ju s pozemkom kúpil hlavne kvôli prostrediu, výhľadom a celkovému dojmu, ktorý…

Prístavba haly SLM

V minulom roku sme navrhli a projektovali prístavbu k hale Slovenskej legálnej metrológií v Bratislave. Po dlhom procese schvaľovania sa konečne začne s realizáciou. O procese schvaľovania, komunikácie s úradom a zbytočnej birokracií by mohla s kľudom vzniknúť séria blogov – do jedného by sme sa nevpratali….

Konverzia školy na administratívnu budovu

Zadanie Zadaním architektonickej štúdie bola konverzia budovy bývalej školy v Starej Turej na administratívnu budovu. Prioritne má budova po rekonštrukcií slúžiť ako sídlo mestských organizácií – Technoturu, Lesoturu a Mestskej polície. Pohľad z ulice Gen. M. R. Štefánika v Starej Turej, vizualizácia pavlech architekti. Pohľad…

Rekonštrukcia rodinného domu v Beluši

Rekonštrukcia má svoje čaro, ale častokrát je náročnejšia ako novostavba. Pred touto dilemou stál aj investor – postaviť nové, alebo rekonštruovať staršie? Nakoniec zvíťazila rekonštrukcia domu, ktorý začal stavať a nedokončil majiteľov otec. Rodinný dom bol postavený podľa katalógového projektu začiatkom 90-tych rokov. Majitelia si…