Novom Meste n/v sme navrhli a momentálne realizujeme rodinný dom pre mladú rodinu, akési štartovacie bývanie. Hlavnou požiadavkou bolo navrhnúť a zrealizovať dom do 35 tisíc eur, dom menší, ale so všetkým čo k tomu patrí. Pôvodný zámer realizovať dom z časti svojpomocne (spôsobom kombinácie prác realizovaných „majstrami“ a svojpomocných prác) a tým vslednú sumu tlačiť čo najviac nadol, vymenila realizácia domu stavebnou firmou. Uvidíme ako to nakoniec dopadne, kam sa vyšplhá výsledná cena domu…

Zvolili sme dvojpodlažný dom, jednoduchej hmoty s pultovou strechou. Tento domček sme navrhli ako drevostavbu s rozmermi 4,6m na 9,6m. Takmer všetky časti sú navrhnuté modulovo, aby sme čo najviac eliminovali zrezávanie napr. z OSB dosiek, tepelnej izolácie a stým spojenú väčšiu pracnosť, odpady (zvyšky) materiálov.

Pri návrhu a projekcií sme použili aj overené spôsoby, detaily a kde bol priestor na zlepšenia a „finty“, tam sme použili vlastné know-how.

Návrh – vizualizácia, 6/2016

Viac informácií o návrhu nájdete v našom portfóliu, Rodinný dom „35“.

 

Pôvodný stav pozemku. Pred realizáciou bolo treba demontovať starú „šopu“ a garáž. Píšeme zámerne demontovať, pretože viaceré materiály sme recyklovali a použili v novom dome. Jar 2016

Tehly z búračky sa použijú na deliace priečky. V ľahkej drevenej konštrukcií budú mať popri deliacej aj akumulačnú funkciu.

Základové pásy, 4/2017

 

Základová doska, 4/2017

Stĺpiková drevená konštrukcia, 5/2017

Domček sa už rysuje, 5/2017

…a sem smerujeme 🙂