Zadanie

Zadaním návrhu a realizácie bol redizajn obývacej izby a návrh predsiene, vstupného priestoru. 

Návrh

Už počas štúdie sme návrh podrobne premysleli a následne sme štúdiu došpecifikovali v projekte interiéru. Teší nás, že rozdiel medzi návrhom a samotnou realizáciou je minimálny, takmer žiadny. Veď posúďte sami.

001-obyvacia-izba-jegeho-alej-pavlech-architekti
Pohľad na knižnicu, ktorá sa skladá z dvoch častí. Vertikálna biela knižnica v kombinácií s dubovou hozizontálnou skrinkou. Do toho zakomponovaná obrazovka a zasunutý, „zaparkovaný“ záves. Ďakujeme za spontánne vyriešenie stafáže. Foto: Lucia Šimková

002-obyvacia-izba-jegeho-alej-pavlech-architekti
Celkový pohľad na riešenú časť hlavného obytného priestoru. Kuchyňa zostala zachovaná, vymenila sa iba podlaha a zmenili sa dvere a zárubne do biela.

Realizácia

Počas rekonštrukcie a stavebných prác sa robili zmeny v elektroinštalácii, vyspravenie týchto zmien, vystierkovanie, vymalovanie, tapetovanie jednej steny, príprava pre záves. Pred lepením vinylovej podlahy sa pôvodná laminátová podlaha odstránila, aplikovala sa samonivelizačná hmota (nivelizačný vyrovnávajúci poter). Použil sa špeciálny typ, ktorý umožňoval ešte v ten deň lepiť finálnu povrhovú vinylovú vrstvu, nakoľko byt zostal počas rekonštrukcie obývaný.

003-obyvacia-izba-jegeho-alej-pavlech-architekti
Zatiahnutý záves. Záves v tejto polohe krásne zjednocuje zložitejšiu okennú časť obyvačky. Tieni a zároveň jemne prepúšťa difúzne svetlo.  

004-obyvacia-izba-jegeho-alej-pavlech-architekti
Svietidla zostali pôvodné. Klient vraj novonavrhované svietidlá časom doplní. Náš návrh nájdete v štúdií.

005-obyvacia-izba-jegeho-alej-pavlech-architekti
Pôvodné obývačkové svietidlo do nového konceptu dobre zapadá. Vzor na sedačke ladí s jemným vzorom na tapete, ktorá je za ňou.

008-obyvacia-izba-povodny-stav-jegeho-alej-pavlech-architekti
Obývačka, pôvodný stav. Pôvodná podlaha, dvere pred úpravou, pôvodné zariadenie. foto: Marek Pavlech

006-obyvacia-izba-jegeho-alej-pavlech-architekti
„Zaparkovaný“ záves za dubovou horizontálnou skrinkou. Obrazovka TV je zavesená na výsuvnom ramene kotvenom do steny. Rameno umožňuje manipuláciu s TV, natáčanie, vysunutie, atď.

007-obyvacia-izba-jegeho-alej-pavlech-architekti
Detail vzoru. Jemný rybičkový vzor sa dopĺňa so vzorom na novej sedačke. 

S realizáciou sme spokojní, dopadla veľmi dobre. Rozdiel medzi návrhom a realizáciou je naozaj minimálny. V predsieni skoro žiadny. V obývačke chýba obraz a svietidlá sú pôvodné, no napriek tomu je výsledok veľmi dobrý.

Kompletný projekt nájdete v našom portfóliu.

Ďakujeme všetkým zúčastneným za spoluprácu a majiteľom za prejavenú dôveru.

 

Autor: Marek Pavlech

Spolupráca: Michal Paulišin

 

Podlahy: Delphy.sk – Ján Firkáľ

Nábytok: Solidis – Vojtech Neštiak

Foto: Lucia Šimková