Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/1/7/17cdd988-ecdc-4f51-9b07-4d0eb074415a/pavlecharchitekti.sk/web/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/general.php on line 1275
café Noël, Viedeň - pavlech architekti

café Noël, Viedeň

Urban space

Café Noël mala byť útulná kaviarnička v štýle urban space. Koncom roku 2014 sme spracovali štúdiu interiéru, ale počas spracovania realizačného projektu sa klient rozhodol projekt pozastaviť.

Dispozícia

Dispozične sme nedostatok potrebným priestorov vyriešili tak, že sme pridali drevenú predsadenú stenu. Za drevenou stenou, ktorá tvorí zároveň optickú clonu toaliet sme umiestnili nové wc. Nad chodbičkou a toaletou vznikol priestor pre uloženie sezónneho terasového mobiliáru. Na povrchovú preglejku sme navrhli umiestniť logo kaviarne vytvorené machovým grafitom. Dominantným prvkom celého interiéru je prirodzene bar, ktorý je tvorený čiernym popisovateľným kubusom s vnútornými červenými časťami. Počet a poloha miest na sedenie sa odvíja od polohy okien. Okná majú nízky parapet, v ktorom sa dá pohodlne sedieť. Napravo od vstupu sme vytvorili malé pódium, ktoré počas akcie vedia využívať hudobníci, alebo stand-up herci…

Pozrite si tiež návrhy a realizácie kaviarní Bábovka, Republika, Sládkovič, či Slavianka.

Autor
Ing.arch. Marek Pavlech, Ing.arch. Michal Paulišin
Spoluautor
Laura Dräxler
Miesto
Viedeň, Rakúsko
Úžitková plocha
85 m2
Návrh
2014
Realizácia
- štúdia
Charakter
rekonštrukcia interiéru
Kategória